Pasta z awokado.

Awokado to przepyszny, delikatny i lekko mdły w smaku owoc. Jest bardzo pożywny, zawiera około 20% tłuszczu (bardzo zdrowego z resztą). Warto go jeść choćby dlatego, że jest bogatym źródłem witamin i minerałów, zawiera m.in.: witaminy A, B1, B2, C, PP, K i H, kwas pantotenowy, a także wapń, potas i fosfor.


Składniki:

1 dojrzałe awokado

2 jajka ugotowane na twardo

3 łyżki twarogu półtłustego

3 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

1/4 limonki
sól
pieprz


1. Ugotować jajka na twardo. Wydrążone awokado, twaróg, jogurt, majonez i pokrojone w kostkę jajka przełożyć do jednego dużego naczynia. 


2. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki. 


3. Połączyć wszystkie składniki, można to zrobić rozdrabniając widelcem a następnie dokładnie wymieszać lub po prostu zblendować całość. 


SMACZNEGO! :)

Udostępnij ten post

2 komentarze :

  1. Mniammm :) Dziękuje za komentarz :) tu jest filmik z tą fryzurką co Ciebie zaciekawiła :)
    http://nazywamsiejustyna.blogspot.com/2013/10/video.html#comment-form
    Było we wcześniejszym poście :) Pozdrawiam nazywamsiejustyna.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis, musze wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń

LEOKADjA © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka