Awokado to przepyszny, delikatny i lekko mdły w smaku owoc. Jest bardzo pożywny, zawiera około 20% tłuszczu (bardzo zdrowego z resztą). Warto go jeść choćby dlatego, że jest bogatym źródłem witamin i minerałów, zawiera m.in.: witaminy A, B1, B2, C, PP, K i H, kwas pantotenowy, a także wapń, potas i fosfor.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki twarogu półtłustego
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1/4 limonki
sól
1. Ugotować jajka na twardo. Wydrążone awokado, twaróg, jogurt, majonez i pokrojone w kostkę jajka przełożyć do jednego dużego naczynia.
2. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki.
3. Połączyć wszystkie składniki, można to zrobić rozdrabniając widelcem a następnie dokładnie wymieszać lub po prostu zblendować całość.
SMACZNEGO! :)
Mniammm :) Dziękuje za komentarz :) tu jest filmik z tą fryzurką co Ciebie zaciekawiła :)
OdpowiedzUsuńhttp://nazywamsiejustyna.blogspot.com/2013/10/video.html#comment-form
Było we wcześniejszym poście :) Pozdrawiam nazywamsiejustyna.blogspot.com
Ciekawy przepis, musze wypróbować:)
OdpowiedzUsuń