NADZIEWANA PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM.

Wczoraj był przepis na naturalny peeling do ust a dzisiaj przepis na pyszne jedzonko. Jakiś czas temu parę razy widziałam na różnych stronach przepis na pierś z kurczaka w cieście francuskim. Wiedziałam, że to musi być pyszne ale wydawało mi się, że bardzo czasochłonne. Nic bardziej mylnego! Jak przygotować szybki a pyszny obiad? Zapraszam dalej.


Potrzebujemy:
- 1 podwójny filet z kurczaka,
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 2 plastry żółtego sera,
- pół czerwonej papryki,
- pół cytryny,
- kawałek masła,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka drobno pokrojonej natki pietruszki,
- łyżka drobno pokrojonego szczypiorku,
- 2 łyżki śmietany,
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka.


Zaczynamy od farszu, który po przygotowaniu musi trochę wystygnąć. Do rozpuszczonego masła dodajemy paprykę i podsmażamy do miękkości. Zmniejszamy płomień i dodajemy czosnek, szczypiorek, natkę pietruszki i sok z cytryny. Następnie dodać pieprz, sól i śmietanę, dokładnie wymieszać i wyłączyć kuchenkę. 


Filet z kurczaka rozkrawamy od środka aby powstała "sakiewka" i nacieram pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Rozkładamy filet na sam spód kładziemy plaster żółtego sera, dodajemy farsz i zwijamy. 


Ciasto francuskie rozkładamy i dzielimy na dwie równe części. Następnie kroimy je tak jak zamieszczonym poniżej zdjęciu. Na środku układamy przygotowany filet i zawijamy (również pokazane poniżej). 


Pieczemy 50 minut, a piekarnik ustawiamy na 180 stopni. 


Smacznego!

Udostępnij ten post

11 komentarzy :

LEOKADjA © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka